Ambachtelijke specialist

Petrumus Natuursteen is een ambachtelijk natuursteenbedrijf, dat zich door de jaren heen heeft gespecialiseerd op het gebied van het verhandelen van natuursteen, vervaardigen en doen vervaardigen, repareren van bouw- en grafwerken in natuursteen, het aannemen van restauratiewerken. Door de vakbekwaamheid kan Petrumus Natuursteen haar klanten bedienen met een totaalpakket, dat loopt van restauratie van monumenten tot aan de bekleding van gevels van nieuwbouwprojecten en de herinrichting van bestratingen.

http://www.petrumus.nl/UserFiles/over_ons_1.jpg

Eigen werkplaats

Petrumus Natuursteen beschikt over een eigen werkplaats. Deze voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid en gezond werken. Petrumus Natuursteen heeft meerdere moderne computergestuurde zaag-en freesmachines waarmee snel en efficiënt gewerkt wordt.
Natuursteen bewerken valt uiteen in twee disciplines. Ten eerste is er het machinaal bewerken van natuursteen, vooral zagen en polijsten. Daarvoor zijn in de loop der jaren vele gespecialiseerde machines ontwikkeld. Daarnaast is er het steenhouwen dat met de hand wordt gedaan. Het ambacht is door de tijd heen niet wezenlijk veranderd. Nog steeds werken steenhouwers met hamer en beitel. De hakgereedschappen worden nu pneumatisch aangedreven, maar dat verandert niets aan de vaardigheid waarmee vakmensen hun werkstuk met eindeloos geduld bewerken.

Jarenlange ervaring met passie voor natuursteen

http://www.petrumus.nl/UserFiles/images/Petrumus_010.jpg

Petrumus Natuursteen kent een lange historie. Gevestigd in Winterswijk werken 29 vakmensen, allen met een passie voor natuursteen. De directie bestaat uit W. Slotboom en J. Slotboom, broers die het vak van hun gedreven vader, wijlen Jan Slotboom, hebben geleerd. Dezelfde passie vind je nog steeds terug in de organisatie en de aansturing van het huidige bedrijf. Het ambacht staat voorop en investeren in opleiding is dan ook één van de speerpunten van de huidige onderneming. In 2004 is onze partner Slotboom Steenhouwers gekozen tot “beste leerbedrijf”
Wij zijn gecertificeerd voor: VCA** - ISO 9001

 

 

http://www.petrumus.nl/UserFiles/images/Petrumus_009.jpghttp://www.petrumus.nl/UserFiles/images/Petrumus_011.jpg